Buhtle

Sastojci:

    ▶ 500 g brašna
    ▶ 100 ml mlakog mlijeka
    ▶ 100 ml mlake vode
    ▶ 100 g šećera
    ▶ 70 g maslaca
    ▶ 1 jaje
    ▶ 1 vanilin-šećer
    ▶ 2 žumanjka
    ▶ naribana korica limuna
    ▶ 1 vrećica suhog kvasca
    ▶ prstohvat soli

    Za nadjev :
    ▶ 200 g marmelade
    Za pre maziv anje :
    ▶ 100 g maslaca

Priprema:

Brašno pomiješajte sa suhim kvascem. Zatim u sredini napravite udubinu i dodajte žumanjke, šećer, rastopljeni maslac, malo soli, vanilin-šećer, naribanu limunovu koricu, pa s mlakim mlijekom i vodom umijesite mekano tijesto. Dobro ga izradite dok površina ne postane glatka i sjajna, a potom ga ostavite pokriveno na toplome mjestu da se diže. Zatim razvaljajte tijesto na debljinu od 8 milimetara, razrežite ga na manje pravokutnike i u svaki stavite žličicu marmelade. Sve krajeve tijesta skupite preko toga, oblikujte kuglicu, kistom je premažite rastopljenim maslacem te počnite slagati od sredine posude za pečenje. Slažite
tako da je dio kuglice gdje ste spojili tijesto okrenut prema dolje. Ostale kuglice složite u krug na isti način sve dok ne napunite posudu. Ostavite još 10-15 minuta da miruje, a zatim pecite 30 minuta.