Čokoladna rolada

Sastojci:

    ▶ 150 g glatkog brašna
    ▶ 70 g tamne čokolade
    ▶ 60 g maslaca
    ▶ 150 g smeđeg šećera
    ▶ 2 jaja
    ▶ 1 žlica BADEL DOMAĆEG
    ▶ 2 žlice mlijeka
    ▶ 1 vrećica praška za pecivo

    Za kremu:
    ▶ 250 ml slatkog vrhnja
    ▶ 100 g bijele čokolade
    ▶ 1 vrećica vanilin-šećera

Priprema:

Miksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta, dodajte jaja i sve zajedno još dobro izmiješajte. Dodajte čokoladu rastopljenu na pari, pa nakon nekoliko minuta BADEL DOMAĆI, mlijeko, brašno i sve zajedno dobro izmiješajte. Pripremljenu smjesu izlijte na lim (36 × 25 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz lima i ostavite ga da se ohladi na papiru. Slatko vrhnje miješajte mikserom pa umiješajte naribanu čokoladu i vanilin-šećer. Na ohlađenu roladu, ispod koje je papir za pečenje, razmažite pripremljenu kremu ostavljajući rubove praznima. Uz pomoć papira zarolajte sve zajedno u valjak. Zamotajte papir oko rolade i ostavite je sat vremena u hladnjaku, pa prebacite na pladanj za posluživanje i uklonite papir.