Torta od jagoda

Sastojci:

    TIJESTO:

    ▶ 3 jaja
    ▶ 60 g šećera
    ▶ 60 g brašna
    ▶ 1 žličica praška za pecivo
    ▶ 1 žlica kakaa
    Kre ma:
    ▶ 500 g svježeg sira
    ▶ 500 ml slatkog vrhnja
    (vrhnja za šlag)
    ▶ 1 vanilin-šećer
    ▶ 70 g šećera u prahu
    ▶ 1 limunov sok (s koricom
    ako je neprskani)
    ▶ 1 šlag fiks (kremfiks)
    ▶ 1 vrećica želatine u prahu
    (po potrebi)
    ▶ 500 g jagoda

Priprema:

Čvrsto umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao te stavite u kalup (26 cm) i pecite na 160 °C 15-20 minuta. Pečeno hladno tijesto poprskajte mlijekom. Slatko vrhnje sa šlag fiksom utucite u čvrst šlag i u to dodajte sir, šećer, vanilinšećer i limun. Ako nije dovoljno čvrsto, dodajte i želatinu. Kremu namažite na biskvit, po kremi složite jagode te prelijte crvenim preljevom za torte. Ostavite u kalupu u hladnjaku nekoliko sati, a potom izvadite iz kalupa i poslužite.