Orada s krumpirima

Sastojci:

    • 4 manje orade
    • 600g krumpira
    • 5-6 češanja češnjaka
    • peršin
    • 2-3 grančice ružmarina
    • maslinovo ulje
    • krupna morska sol
    • svježe samljeveni papar (po ukusu)
    • bijelo vino (po ukusu)

Priprema:

Očišćene i oprane orade posušite kuhinjskim papirom. Iglice ružmarina sitno nasjeckajte i pomiješajte ih s nasjeckanim peršinom, a grančicu ostavite sa strane. Češnjak također nasjeckajte, a dva češnja ostavite cijela ili ih prepolovite. Oguljen i opran krumpir narežite na četvrtine i posušite ga. Stavite ga u nauljeni lim ili u vatrostalnu posudu, nakapajte ga uljem, pospite dijelom češnjaka, peršina, nasjeckanog ružmarina, posolite i po želji popaprite. Na krumpire položite orade u čije ste utrobe stavili grančice ružmarina, po češanj češnjaka i malo soli. Ribe nakapajte uljem, pospite ih preostalim češnjakom, peršinom, ružmarinom i solju. Po ukusu zalijte s malo bijelog vina i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta.