Salata od leće s jajima

Sastojci:

    PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
    ▶ 1 l vode
    ▶ 250 g leće
    ▶ 2 češnja češnjaka
    ▶ 2 rajčice
    ▶ 1 zelena čili papričica
    ▶ sok 1 iscijeđenog limuna
    ▶ 10 g limunove korice
    ▶ 4-5 žlica ekstra
    djevičanskog maslinova
    ulja
    ▶ 100 g matovilca
    ▶ 3-4 kuhanih jaja
    ▶ sol
    ▶ svježe mljeveni papar

Priprema:

Zakuhajte posoljenu vodu pa dodajte leću uz miješanje. Smanjite jačinu vatre, poklopite i kuhajte oko 30 minuta, dok leća ne omekša. Zatim procijedite. Kuhanu leću premjestite u veću zdjelu pa dodajte češnjak, rajčice i čili. Umiješajte sok i koricu limuna, začinite solju i paprom te poprskajte maslinovim uljem i sve dobro izmiješajte. Ohladite barem jedan sat u hladnjaku da se svi okusi sjedine. Prije posluživanja još jednom promiješajte salatu te dodajte još limunova soka ili maslinova ulja po potrebi. Ukrasite kriškama kuhanog jaja i matovilcem.