Zapečena piletina s povrćem

Sastojci:

    ▶ 600 g pilećih prsa
    ▶ 250 g šampinjona
    ▶ 1 žuta paprika
    ▶ 1 crvena paprika
    ▶ 1 glavica crvenog luka
    ▶ 1 konzerva smeđega graha
    ▶ 1 konzerva kukuruza šećerca
    ▶ 1 žlica začina fajitas
    ▶ 2-3 žlice ulja
    ▶ 1 kiselo vrhnje
    ▶ 200 g masnog sira (podravca ili gaude)
    ▶ 12-14 gotovih tortilja
    ▶ sol
    ▶ papar

    ▶ zelena kristal salata
    ▶ 1 kiselo vrhnje

Priprema:

Piletinu narežite na male komade i pospite je fajitasom. Pržite je na dvije žlice ulja dok ne poprimi boju, a zatim je izvadite na tanjur.
Na istom ulju (dodajte malo ako treba) pirjajte sitno nasjeckan luk dok ne omekša. Zatim mu dodajte narezane šampinjone, pirjajte oko pet minuta pa dodajte i papriku koju ste narezali na kockice. Sve zajedno pirjajte nekoliko minuta, dok malo ne omekša. Nakon otprilike 7-8 minuta u povrće vratite piletinu, te dodajte grah i kukuruz koji ste ranije procijedili i isprali. Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta, posolite i popaprite po potrebi te, ako želite, dodajte još malo fajitasa. U međuvremenu namastite vatrostalnu posudu ili lim za pečenje te pripremite tortilje i naribajte sir. Pola sira pomiješajte s kiselim vrhnjem. Na svaku tortilju stavite otprilike dvije pune žlice nadjeva od mesa i povrća, te to pospite s malo naribanog sira. Tortilje preklopite na stranama pa ih zarolajte i slažite u posudu tako da je preklopljena strana okrenuta prema dolje. Slažite jednu do druge sve dok ne potrošite sav nadjev i sir. Složene tortilje premažite smjesom od vrhnja i sira koju ste ranije pripremili i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta, dok ne poprime boju. Tortilje poslužite vruće, uz svježu zelenu salatu narezanu na trakice i kiselo vrhnje.