Torta od čokolade i sira

Sastojci:

    PRIPREMITE:


    Biskvit :
    ▶ 4 jaja
    ▶ 4 žlice šećera
    ▶ 4 žlice vode
    ▶ 4 žlice brašna
    ▶ ½ praška za pecivo
    ▶ džem od višanja

    Krema od sira i čokolade :
    ▶ 100 ml mlijeka
    ▶ 500 g sira ricotte
    (može i mascarponea)
    ▶ 500 ml vrhnja za šlag
    ▶ 100 g šećera u prahu
    ▶ 200 g čokolade
    ▶ 2 jaja
    ▶ 2 vrećice želatine u prahu

Priprema:

Izmiješajte žumanjke sa šećerom i vodom. Dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo. Istucite snijeg od bjelanjaka te ga lagano umiješajte u pripremljenu smjesu sa žumanjcima. Stavite u kalup za pečenje koji ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite 15-ak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na oko 200 °C. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa te ga stavite na rešetku da se prohladi. Dok je još mlak, premažite ga džemom od višanja. Vrhnje za šlag istucite sa šećerom u prahu, pa mu dodajte sir i žumanjke te sve dobro izmiješajte. Čokoladu istrgajte na komadiće i stavite je u posudu s mlijekom, te je lagano zagrijavajte nad vodenom kupelji da omekša i poveže se u jednoličnu smjesu. Želatinu namočite u vodi da nabubri, te je otopite lagano je zagrijavajući (ne smije prokuhati). Izlijte je u čokoladnu smjesu. Čokoladnu smjesu pomiješajte sa smjesom od sira i miješajte dok ne postane glatka i ujednačena. Istucite snijeg od bjelanjaka, lagano ga umiješajte u smjesu sira i čokolade te sve istresite na biskvit. Tortu stavite na hladno mjesto nekoliko sati da se stisne. Ako imate manje kalupe, možete napraviti i mini torte.