
Rižoto s bučom i slaninom
12.05.2025
Salata od matovilca, feta sira i nara
12.05.2025
Sastojci:
PRIPREMITE (ZA 2 OSOBE):
• 2,5 dl mlijeka
• 3 jaja
• 1 žlica šećera
• 1 vanilin šećer
• korica 1 limuna
• 100 g šećera
Priprema:
Vanilin šećer i šećer prokuhate s mlijekom. Stavite da se ohladi.
Izmiksate jaja te ih pomiješate s ohlađenom smjesom mlijeka i šećera. Dodajte limunovu koricu.
Na laganoj vatri s malo vode rastopite šećer za karamel. Miješate i pazite da vam smjesa ne zagori. Kad dobijete lijepu, tekuću smjesu, karamel oprezno razmazite po stijenkama posudica u kojima ćete peći rožatu. U te iste posudice ulijte prethodno pripremljenu smjesu.
Uzmite veći lim za pečenje i u njega ulijte vodu, a potom stavite posudice. Sve stavite u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva. Pecite otprilike 45 minuta.