
Srdele na savor
12.05.2025
Tatarski biftek
12.05.2025
Sastojci:
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
• 4 svinjska kotleta
• 1 žličica krupne soli
• ½ mljevenog crnog papra
• ¼ žličice luka u prahu
• 2 žlice maslaca
• ¼ šalice smeđeg šećera
½ žličice sušenog timijana
• ¼ žličice cimeta
• 2 srednje jabuke
• 60 g nasjeckanih tostiranih oraha
Priprema:
Kotlete osušite i začinite solju, paprom i lukom u prahu. U tavi zagrijte 1 žlicu maslaca i pecite kotlete oko 10 minuta. Kotlete izvadite iz tave, odložite sa strane i držite poklopljene folijom da se očuva toplina.
U tavi u kojoj se peklo meso otopite 3 žlice maslaca pa umiješajte smeđi šećer, timijan i cimet. Dodate nasjeckane kockice jabuke i sve dobro promiješajte. Kuhajte poklopljeno oko 7 minuta dok jabuke ne omekšaju.
Kotlete prelijte umakom od jabuka i pospite tostiranim orasima.
Poslužite s ploškama krumpira.