
Svinjski kotleti s karameliziranim jabukama
12.05.2025
Teleća rolada sa špinatom i šampinjonima
12.05.2025
Sastojci:
PRIPREMITE (ZA 2 OSOBE):
• 100g bifteka
• 1 žutanjak
• ½ žličice soli
• 1 žlica senfa
• sok ½ limuna
• ½ žličice kapara
• ½ žličice krastavaca
• ½ žličice octa
• ½ žličice tabasco umaka
• ½ žličice crvene paprike
• 3 dl bučinog ulja
• prstohvat čilija
• maslac
• prepečeni kruh
Priprema:
Meso očistite od svih masnoća. Stružite ga ili sjeckate nožem dok ne dobijete mazivu smjesu. Od žumanjaka, limuna, soli i senfa napravite majonezu te je umiješate u usinjeni biftek. Dodajte sitno nasjeckane kapare, krastavce i ostale začine. Sve zajedno promiješajte.
Bučino ulje zagrijte i dodajte čili. Ostavite da se ohladi i poslužite uz tatarski biftek kao preljev. Komadiće kruha tostirate i poslužite uz preljev i tatarski biftek.
Budući da je tatarski biftek jelo koje se priprema pred gostima, začine i ostale sastojke možete poslužiti u malim posudicama i dodavati ih u meso prema željama svojih gostiju.