
Rezultati izvlačenja nagradne igre ,,3, 2, 1 za novu Toyotu budi spreman!”
09.01.2025
Pureće paupiette u bijelom umaku
12.05.2025
Sastojci:
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
• 400 g glatkog brašna
• ½ svježeg kvasca
• 250 ml mlake vode
• 1 žličica soli
• 5 žlica maslinovog ulja
• 2 žlice šećera
• 10 crnih maslina
• 6 cherry rajčica
Priprema:
Brašno prosijajte u zdjelu. Napravite udubinu i u nju stavite kvasac, šećer i malo mlake vode. Vilicom oprezno umutite. Pustite da se kvasac digne oko 10 minuta. Dodate sol, maslinovo ulje i ostatak vode.
Sve sastojke najprije izmiješajte spiralnim nastavkom za mikser na najjačoj brzini, potom smanjite i miksajte jos 5 minuta. Tijesto pokrijte i ostavite da se digne na toplom. Kada se tijesto dignulo, izvadite ga i premijesite na pobrašnjenoj; radnoj plohi. Razvaljajte ga i prebacite na papir za pečenje. Prstima napravite male dubine u tijestu, dodajte rajčice prepolovljene na pola te masline narezane na kolutiće, pokapajte maslinovim uljem i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva.