
Focaccia s maslinama i rajčicama
22.03.2025
Šporki makaruli
12.05.2025
Sastojci:
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
• 800 g purećih prsa
• 6 svježih šampinjona
• 1 poriluk
• 150 g dimljenog svinjskog buta
• 1 žlica ulja
• 200 ml vrhnja za kuhanje
• ½ luka
• 100 ml bijelog vina
• prstohvat nasjeckanog kopra
• 2 žlice ulja
• sol i papar po želji
Priprema:
Na ulju (1 žlica) pirjaite sitno narezani poriluk, narezane šampinjone, 150 g dimljenog svinjskog buta narezanog na trakice, prstohvat soli i papra.
Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
Pureća prsa razrežite na odreske te ih stanjite kuhinjskim batom. Na jedan kraj mesa stavite nadjev, zarolajte i učvrstite čačkalicama.
Rolade pecite na tavici na zagrijanom ulju dok ne porumene. Umak pripremite na tavici na kojoj su se pekle rolade. Popirjajte nasjeckani luk te ulijte vino. Promiješajte.
Nakon što vino zavrije, procijedite umak i prelijte ga u drugu posudu.
Nastavite kuhati u drugom loncu. Dodajte kopar, vrhnje za kuhanje, sol, papar i miješate nekoliko minuta. Poslužite zajedno s pečenim rolicama.