Čokoladni mousse

Sastojci:

    PRIPREMITE:

    • 2 jaja
    • 140g čokolade za kuhanje
    • 30g maslaca
    • 200ml slatkog vrhnja
    • 2 žlice šećera

Priprema:

Čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite sa strane. Žumanjke pjenasto izmiksajte s dvije žlice šećera. Premjestite zdjelu sa žumanjcima nad lonac s vrelom vodom i kuhajte ih na pari nekoliko minuta, dok se ne zgusnu. Sklonite žumanjke s vatre pa im dodajte otopljenu čokoladu. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane da se malo ohladi dok pripremate snijeg. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg. Zatim izmiksajte i slatko vrhnje, ali ne prečvrsto. Neka šlag bude vrlo mekan. Čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte u smjesu. Na kraju umiješajte i tučeno slatko vrhnje. Čokoladni mousse premjestite u zdjelice i spremite u hladnjak 2-3 sata. Ukrasite ih nekim ukrasima.