Čokoladni souffle
Sastojci:
- 3 jaja
- 100g šećera
- 100g desertne čokolade
- 90g maslaca
- 35g bijelog brašna
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1 žlica mlijeka
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
Priprema:
Razbijte jaja u posudi i umutite ih sa šećerom. Čokoladu rastopite na pari, dodajte maslac i dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa maslac i čokoladu pomiješajte s jajima. Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte. Četiri male posude za souffle premažite maslacem i pospite brašnom, napunite ih smjesom te ih stavite u zamrzivač na jedan sat. Zagrijte pećnicu na 210 °C. Pecite ohlađene tortice 10-15 minuta dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana. Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite i poslužite još tople s tučenim slatkim vrhnjem.