Čokoladni souffle

Sastojci:

    PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):

    • 3 jaja
    • 100g šećera
    • 100g desertne čokolade
    • 90g maslaca
    • 35g bijelog brašna
    • 1 žlica kakaa u prahu
    • 1 žlica mlijeka

Priprema:

Razbijte jaja u posudi i umutite ih sa šećerom. Čokoladu rastopite na pari, dodajte maslac i dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa maslac i čokoladu pomiješajte s jajima. Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte. Četiri male posude za souffle premažite maslacem i pospite brašnom, napunite ih smjesom te ih stavite u zamrzivač na jedan sat. Zagrijte pećnicu na 210 °C. Pecite ohlađene tortice 10-15 minuta dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana. Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite i poslužite još tople s tučenim slatkim vrhnjem.