Gin&Tonic cheesecake
Sastojci:
- 250g suhih keksa
- 80g rastopljenog maslaca
- 560g krem sira
- 500g maslaca
- 80g sitnog šećera
- 1 neprskani limun - naribana korica i sok
- 1 limeta - naribana korica i sok
- 1/2 naranče - naribana korica
- 6 listića želatine
- 2 limuna - 2 široke trake kore i sok
- 1 naranča - 2 široke trake kore i sok
- 1 limeta - sok
- 100g sitnog šećera
- 6 borovica - klekove bobice (zgnječenih)
- 100ml Bombay gina
- 300ml tonika
Podloga:
Nadjev:
Žele:
Priprema:
Podloga:
U kalup za torte promjera 25 ili 26 cm s odvojivim dnom, donjom stranom žlice utisnite usitnjene kekse koje ste povezali rastopljenim maslacem. Kekse možete usitniti u kuhinjskom robotu ili ih stavite u plastičnu vrećicu i lupajte valjkom za tijesto (verzija za oslobađanje stresa i ljutnje). Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate nadjev.
Nadjev:
Sve sastojke miješajte mikserom dok ne dobijete glatku kremu. Nanesite ju ravnomjerno na ohlađenu podlogu i poravnajte lopaticom. Stavite u hladnjak na dva sat, odnosno dok se nadjev ne stvrdne.
Želatina:
Stavite želatinu u zdjelicu hladne vode 5-10 minuta da listići omekšaju. Sokove i korice citrusa, zgnječene borovice i šećer zagrijte dok se šećer ne rastopi pa ostavite da odstoji 10-ak minuta dok se okusi ne prožmu. Procijedite i ponovno lagano zagrijte (ne smije ključati, dovoljno je da bude toplo) pa umiješajte pjenjačom jedan po jedan listić želatine iz kojeg ste istisnuli vodu. Dodajte džin i tonik, lagano promiješajte i prelijte preko ohlađene kreme. Vratite u hladnjak i ostavite da se stisn, najbolje preko noći.