Gin&Tonic cheesecake

Sastojci:

    Podloga:

    • 250g suhih keksa
    • 80g rastopljenog maslaca

    Nadjev:

    • 560g krem sira
    • 500g maslaca
    • 80g sitnog šećera
    • 1 neprskani limun - naribana korica i sok
    • 1 limeta - naribana korica i sok
    • 1/2 naranče - naribana korica

    Žele:

    • 6 listića želatine
    • 2 limuna - 2 široke trake kore i sok
    • 1 naranča - 2 široke trake kore i sok
    • 1 limeta - sok
    • 100g sitnog šećera
    • 6 borovica - klekove bobice (zgnječenih)
    • 100ml Bombay gina
    • 300ml tonika

     

Priprema:

Podloga:

U kalup za torte promjera 25 ili 26 cm s odvojivim dnom, donjom stranom žlice utisnite usitnjene kekse koje ste povezali rastopljenim maslacem. Kekse možete usitniti u kuhinjskom robotu ili ih stavite u plastičnu vrećicu i lupajte valjkom za tijesto (verzija za oslobađanje stresa i ljutnje). Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate nadjev.

Nadjev:

Sve sastojke miješajte mikserom dok ne dobijete glatku kremu. Nanesite ju ravnomjerno na ohlađenu podlogu i poravnajte lopaticom. Stavite u hladnjak na dva sat, odnosno dok se nadjev ne stvrdne.

Želatina:

Stavite želatinu u zdjelicu hladne vode 5-10 minuta da listići omekšaju. Sokove i korice citrusa, zgnječene borovice i šećer zagrijte dok se šećer ne rastopi pa ostavite da odstoji 10-ak minuta dok se okusi ne prožmu. Procijedite i ponovno lagano zagrijte (ne smije ključati, dovoljno je da bude toplo) pa umiješajte pjenjačom jedan po jedan listić želatine iz kojeg ste istisnuli vodu. Dodajte džin i tonik, lagano promiješajte i prelijte preko ohlađene kreme. Vratite u hladnjak i ostavite da se stisn, najbolje preko noći.