Njoki od bundeve

Sastojci:

    PRIPREMITE (ZA 6 OSOBA):

    • 1000g hladnog pirea od bundeve
    • 900g brašna
    • 2 jaja
    • 125g maslaca
    • ružmarin
    • parmezan
    • češnjak, sušene cherry rajčice i bosiljak po želji
    • sol
    • papar

Priprema:

Bundevu prvo ogulite i narežite je na komadiće, a zatim je skuhajte i napravite pire ručnom gnječilicom ili električnim mikserom. Dobro izrađeni pire, bez grudica, stavite na hlađenje. Ohlađenom pireu dodajte jaja, sol, papar i brašno te zamijesite tijesto. Ako ne možete formirati tijesto, dodajte još malo brašna. Tijesto treba biti pomalo ljepljivo, ali ne smije vam se lijepiti za ruke. Ostavite tijesto da odstoji barem pet minuta. Za to vrijeme uzavrite posoljenu vodu u loncu većeg obujma. Tijesto uz dodavanje brašna razvaljajte na debljinu od oko jednog centimetra, zatim ga izrežite na trake debljine jedan centimetar, pa trake režite na male kockice također debljine oko jedan centimetar. Pritom bi bilo dobro da često brašnite površinu i tijesto kako biste si olakšali posao. Njoke kuhajte u kipućoj vodi sve dok ne isplivaju na površinu. U međuvremenu, dok se njoki kuhaju, na maslacu popržite ružmarin s ostalim začinima po želji, poput malo nasjeckanog češnjaka, sušenih cherry rajčica i bosiljka. Umakom prelijte njoke te ih pospite parmezanom.