Pitice sa slaninom

Sastojci:

    Za tijesto :

    • 200g brašna
    • 80g maslaca
    • 1/2 šalice mlaćenice
    • malo soli

    Za nadjev:

    • 2 tikvice
    • 200g domaće slanine
    • 1 poriluk
    • sol
    • papar

Priprema:

Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Ako je previše ljepljivo, dodajte brašna, ako je suho, dodajte još malo mlaćenice. Prekrijte plastičnom folijom pa ostavite u hladnjaku barem pola sata. Za to vrijeme tikvice narežite na ploške, kao i slaninu. Na žlici maslinova ulja pirjajte sitno narezan poriluk dok ne uvene. Dodajte ploškice tikvice, posolite i popaprite. Pirjajte pet do deset minuta, tek toliko da puste višak vode. Sklonite s vatre. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na osam dijelova. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte svaki komad tijesta u krug. Položite krugove na lim obložen masnim papirom. Na svaki komad tijesta složite po žlicu pirjanog poriluka i nekoliko ploški tikvica te pokrijte ploškama slanine. Pecite pite u pećnici 15-ak minuta, dok ne porumene. Poslužite ih tople ili hladne.