Rebarca s medom
Sastojci:
- 1kg svinjskih rebara
- 20 g senfa
- 1 crveni luk
- 10g Worcester umaka
- 15g meda
- 30ml jabučnog octa
- 75ml maslinova ulja
- 5g škrobnog brašna
- 200ml mesnog temeljca
- ružmarin
- sol
- papar
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
Priprema:
Oljuštite i sitno nasjeckajte luk te ga pomiješajte sa senfom, Worcester umakom, octom, maslinovim uljem, ružmarinom i medom. Sve sastojke dobro izmiješajte, posolite i popaprite po želji. Rebra stavite u zdjelu i prelijte ih pripremljenom marinadom. Najbolje je da marinirano meso odstoji u hladnjaku 24 sata, a najmanje dva sata. Pećnicu zagrijte na 200 °C, a škrobno brašno pomiješajte s temeljcem. Premjestite rebra iz marinade u lim za pečenje i zalijte ih mješavinom temeljca i škroba. Rebra pecite oko jedan sat, dok ne postanu hrskavo ljepljiva.