Rebarca s medom

Sastojci:

    PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):

    • 1kg svinjskih rebara
    • 20 g senfa
    • 1 crveni luk
    • 10g Worcester umaka
    • 15g meda
    • 30ml jabučnog octa
    • 75ml maslinova ulja
    • 5g škrobnog brašna
    • 200ml mesnog temeljca
    • ružmarin
    • sol
    • papar

Priprema:

Oljuštite i sitno nasjeckajte luk te ga pomiješajte sa senfom, Worcester umakom, octom, maslinovim uljem, ružmarinom i medom. Sve sastojke dobro izmiješajte, posolite i popaprite po želji. Rebra stavite u zdjelu i prelijte ih pripremljenom marinadom. Najbolje je da marinirano meso odstoji u hladnjaku 24 sata, a najmanje dva sata. Pećnicu zagrijte na 200 °C, a škrobno brašno pomiješajte s temeljcem. Premjestite rebra iz marinade u lim za pečenje i zalijte ih mješavinom temeljca i škroba. Rebra pecite oko jedan sat, dok ne postanu hrskavo ljepljiva.