Rolano teleće pečenje
Sastojci:
- 1kg teletine
- 135g bukovača
- 85g poriluka
- 460g zamrznutog nasjeckanog špinata
- 4 jaja
- 60g suhih šljiva
- 50g suhih marelica
- 25g kandiranih brusnica
- 10g čipsa od jabuke
- 20g maslaca
- sol
- papar
PRIPREMITE (ZA 6 OSOBA):
Priprema:
Na malo ulja popržite tanko narezan poriluk i nasjeckane bukovače. Gljive dobro posolite i popaprite te nakon nekoliko minuta prženja na srednje jakoj vatri, kad poriluk i gljive povenu, dodajte špinat.
Pirjajte sve dok voda ne ispari iz tave, a po potrebi dodatno posolite i poparite. Kad je sva tekućina isparila, dodajte četiri cijela jaja i umiješajte ih u smjesu. Nemojte ih peći duže od minute da se previše ne ispeku jer će se do kraja termički obraditi u pećnici. Preko teletine rasporedite smjesu sa špinatom. Rubove ostavite prazne jer će vam u suprotnom nadjev curiti van prilikom rolanja mesa. Nemojte pretjerati s nadjevom. Preko špinata rasporedite sušeno voće. Uhvatite meso s jedne strane te ga polako počnite motati po dužini. Uzmite duži komad kuhinjskog konca te roladu odmah na početku omotajte i pritegnite je koncem pa ga zavežite u čvor. Višak konca provucite ispod rolade i njim je omotajte, te završite također s čvorom. Lim za pečenje premažite maslacem i u njega položite roladu, preko koje također možete staviti malo maslaca. Pecite je na 190 °C oko 45 minuta, a posljednjih 15 minuta povećajte temperaturu pečenja na 200 °C. Kad je rolada gotova, sok od pečenja možete iskoristiti za pripremu umaka od vrhnja i vina koji ćete poslužiti uz meso.