Špageti s dagnjama
Sastojci:
- 600g dagnji
- 450g špageta
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- 5dl pelata
- ¼ čili papričice
- 0,5 dl bijelog vina
- ½ limuna
- 3 žlice nasjeckanog peršina
- 3 žlice maslinova ulja
- sol
- papar
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
Priprema:
Luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Limun narežite. Zagrijte ulje i na slaboj vatri u tavi tri-četiri minute pržite luk i češnjak uz miješanje. Dodajte rajčicu i čili te ostavite da lagano vrije jednu minutu. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. U umak dodajte dagnje i pirjajte 10-ak minuta. Umiješajte plodove i peršin, posolite i popaprite. Tjesteninu ocijedite, vratite je u lonac i pomiješajte s umakom. Prebacite u veliku zdjelu za posluživanje i poslužite.