Zapečeni njoki sa špinatom

Sastojci:

    PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):

    Umak :

    • 200g špinata
    • 400g vrhnja za kuhanje
    • 1 crvena paprika
    • 1 žlica maslinova ulja
    • 1 crveni luk
    • 2 češnja češnjaka
    • pola šalice listića bosiljka


    Njoki :

    • 600g krumpira
    • 1 jaje
    • glatko brašno
    • 1 žlica maslinova ulja
    • mješavina suhih začina
    • prstohvat soli
    • 125g mozzarelle

Priprema:

Skuhajte krumpir pa ga protisnite i ohladite. Dodajte preostale sastojke za njoke i umijesite tijesto. Podijelite ga na nekoliko dijelova pa oblikujte duguljaste valjke. Narežite ih na manje komade te njoke skuhajte u posoljenoj vodi. Ugrijte tavu, dodajte ulje te popržite luk i papriku. Umiješajte češnjak pa pržite minutu i dodajte nasjeckani špinat. Pirjajte pet do deset minuta dok ne nestane vode. Dodajte vrhnje i njoke. Neka sve zavri pa kuhajte desetak minuta. Začinite i umiješajte bosiljak. Pospite mozzarellom i kratko zapecite dok se sir ne otopi.