
Pureće paupiette u bijelom umaku
12.05.2025
Namaz od avokada i naranče
12.05.2025
Sastojci:
PRIPREMITE (ZA 2 OSOBE):
• 300 g telećeg buta
• 1 žlica maslinova ulja
• 500 g luka
• 1 češanj češnjaka
• 100 g pirea od rajčice
• 1 dl crnog vina
• ½ žlice šećera
• ½ žlice mljevene paprike
• ½ vezice peršina
• prstovat soli
• prstohvat papra
Priprema:
Nasjeckajte luk te ga popržite na maslinovu ulju dok ne porumeni.
Meso narezano na kockice dodate na luk i sve skupa pirjajte.
Podlijte vinom te miješate sve dok se vino ne reducira pa dodajte pire od rajčice, sol, šećer i mljevenu papriku. Dodajte vode i kuhate oko 2 i pol sata uz povremeno miješanje. Pred kraj kuhanja dodate papar i nasjeckani češnjak.