
Namaz od avokada i naranče
12.05.2025
Crni rižoto
12.05.2025
Sastojci:
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
• 400 g bakalara
• 4 češnja češnjaka
• 2 žlice peršina
• 4 krumpira
• 1 dl bijelog vina
• 2 - 3 žlice maslinova ulja
• prstovat soli
• prstohvat papra
Priprema:
Bakalar namočite preko noći te ga drugi dan stavite kuhati u lonac s hladnom vodom. U posebnom loncu skuhajte krumpir. Kad se krumpir skuha, očistite ga i narežite na tanke ploške.
Kad se bakalar skuha, očistite ga od kosti i kože te ga natrgajte na sitnije komadiće.
U tavi na maslinovu ulju prepržite nasjeckani češnjak te mu dodajte bakalar. Sve zalijte vodom u kojoj se kuhao bakalar tako da voda prekriva smjesu. Dodate vino i krčkajte 3 minute.
Kuhanu smjesu izblendate zajedno s kuhanim krumpirom, svježim peršinom i začinima u lijepu glatku smjesu.